ringvalley.blogg.se

Bus i hagen!

Kategori: Allmänt

Här hemma händer inte så mycket just nu, jag har ingen transport hemma och det är is överallt så man vågar inte ens ta ut hästarna utanför hagen då det är på liv och död man tar sig ut själv till dom. Så nu får det vara lite vila medan vi hoppas på att det antingen kommer mer snö eller att det tinar snabbt så vägarna blir bara och isen försvinner! Lägger ut en video på hästarna när dom busar i hagen, videon är inspelad i förgår och då var det fint underlag i hagen och "mycket" snö. Nu ser det inte alls så där mysigt ut längre! Suck!!!
 
 

Liten hoppvideo!

Kategori: Allmänt

Ja i förgår så var jag och Erica iväg med våra pållar till ridhuset igen, Chanel fick ett "dressyrpass" först med lite skritt, trav & galopp samt massa förflyttningar osv. Sedan så tog vi och plockade fram ett hinder som jag och Chanel skulle hoppa var det tänkt, kände mig bra taggad ända tills att hindret var upp och vi red mot det. (ska jag tillägga att hindret inte var särskilt högt?! Gjorde ett kryss så var nog bara någon decimeter högt på mitten. Ända slutade det med att hon fick skritta över första gången! ;) Men sedan så släppte det mer och mer och Erica fick höja lite eftersom hela tiden. Ja det var fortfarande låg höjd när vi avslutade men vi hade roligt och vi var nöjda. Chanel blev nog lite trött ändå i benen och jag vill inte få henne att tycka det var jobbigt då hon visade ganska stort intresse till att hoppa ändå. Hon vägrade aldrig och efter några hopp så fick man faktiskt bromsa henne lite mot hindret för hon ville helst springa fram direkt. =) Blev en liten fadäs mitt i alltihopa då hon fick prova att galoppera mot hindret, hon hoppade nog av vid rätt plats men inte vad jag trodde då jag jämförde med vart hon trampade av i traven. Så jag var inte riktigt med så tappade balansen och ändå mer vid landningen. Så då flög jag framåt och knep åt med benen och då kom förstås sporrarna mot magen på Chanel som blev sur och la i en tvärnit. Vilket resulterade i att jag som redan tappat balansen och hamnat fram på henne flög ändå längre fram och ner i backen! ;) Men var bara upp igen och fortsätta och då fick hon fortsätta trava över för mattes säkerhet ;) hihi!! Men det var ju våran första riktiga hoppning över hinder så jag var jättenöjd ändå även om vi inte riktigt har varken snitts eller stil i det hela ;)

Chanel i ridhuset!

Kategori: Allmänt

Igår var jag och Peter iväg på ridklubben med Chanel, gjorde inget invecklat eller nytt utan vi kollade bara att det gamla vanliga fortfarande satt. Lite ringrostiga är vi kanske men vi var nöjda och hade skoj och det är huvudsaken! ;)

Stolt matte till unghäst!

Kategori: Allmänt

Ja nu ikväll så blev jag så där pirrigt glad i kroppen som jag blir när jag eller hästarna lyckas med någonting nytt!
Kom ut och skulle ge dom kvällsvattnet och då låg dom båda och vilade inne i ligghallen, Chanel hon klev upp direkt när jag kikade in men Gumpy han ligger alltid kvar och latar sig.
 
Så gick fram till honom och klappade och kliade lite, började sedan hänga över honom och myste lite utan att det bekom honom. Han bara fladdrade med mulen när jag hittade rätt kliplatser! ;)
Sedan så tog jag och kastade över benet och satt mig lite lätt på honom (baklänges) och började klia rumpan en stund. Sedan klev jag upp och vände på mig så jag satte mig över honom åt rätt håll och kliade halsen. Det ända han gjorde var att sträcka på halsen och ficka med mulen då han var nöjd över att bli kliad på. Men att jag satt uppe på ryggen och greja det brydde han sig inte i för fem över!
 
Jag hoppas verkligen att denna killen kommer vara lika lättsam att rida in när det är dags, är han lika lättlärd som Chanel och Silver var så är det ju absolut inga problem. Ända problemet jag vet att jag kommer ha med honom som jag inte haft med dom andra är att ta mig upp! ;) Det är ju lite skillnad på C & D-ponny höjden jämfört med han som antagligen kommer vara kring 160 hög när det är dags!
 
Ja glad blev jag i alla fall, så var bara tvungen att logga in här och skriva av mig lite! ;)

Uppdatering!

Kategori: Allmänt

Ja vad har hänt sedan sist? Inte så mycket faktiskt... Här om dagen så tog jag Gumpy till ridhuset igen då Erica skulle ditt med sin islänning. Jag som har skrytit om hur lättlastad denna underbara gosse är, ja tjii fick jag då! För in i transporten skulle han inte!! Jag och Peter höll på en bra stund innan vi till slut kom på ideén att locka med pellets och då efter "ett steg och godis, ett steg och godis" några ggr så hade vi till slut fått in honom. Väl på ridklubben så skötte han sig jättebra, han var nyfiken på Ericas häst men han lyssnade på mig och gjorde det jag ville så fort jag bad honom. Jag longerade lite, gick om kring och tränade lite NH och kontakt. Han fick träna på att stå stilla och titta när Erica travade och galopperade runt oss där inne. Han fick träffa folk uppe på läktaren som bara var jätte intressant att det stod folk där uppe! Jag tränade även honom på att ställa upp sig vid "uppstigarpallen" och sedan hängde jag lite på honom från båda håll medan jag klappade honom på magen och gav massa godis. Inte brydd alls var han, bara godissugen och intresserad av att titta på Erica och hennes häst. På slutet så kom det in en storhäst och en ponny så då var det 3st där inne att titta på för honom. Men även då skötte han sig jättebra! Dom hängde upp ett täcka på sargväggen och då blev den jättefarlig men han gick fram och luktade innan det var färdigt ändå och då var allt bra. Han gör ju ingenting heller utan han blir bara jättelång och jättelåg medan han ser vättskrämd ut! Lastningen för hemgång gick ganska bra, han klev inte på in som han brukar men jag och Erica körde samma mutningsmetod som jag och Peter så på några minuter så var han lastad och på väg hem igen. Väl hemma så lastade jag faktiskt ur honom själv för första gången, och det helt utan problem. Gick fram och knäppte loss honom, sedan gick jag bak och öppnade lämmen och lossade på bommen. Då tog han ett steg bakåt lite frågande och jag berömde och då kom han sakta men säkert smygandes ut ur transporten. Bjuder även på en video från här om dagen då jag skulle vattna hästarna, denna gång tog jag 3 dunkar istället för 2 så tog jag och drog dom på pulkan. Det var jättespännande tyckte Chanel som var lite laddad den dagen! Hihi!!
 
 

Gumpy i Ridhuset

Kategori: Allmänt

I onsdags så tog jag och Peter med oss Gumpy till ridhuset, som vanligt så är grabben lika snäll när det gäller lastningen. Han kikar tvekar lite och sedan går han in. Denna gång tog vi även och tränade lite på det här med att åka då Peter hade lite ärenden inne på byn så då fick Gumpy följa med på det först. Men var inga problem, jag gick ut och titta till honom varje gång vi stannade och det var absolut inga problem. Han stod mest och tiggde godis som vanligt bara! ;) Väl på ridklubben så skulle han få gå in i ridhuset för första gången (var första gången han var på ridklubben också) och även här inga problem. Han tittar och sedan följer han bara efter utan problem. Vi gick något varv och kikade på allt som var där inne, stod flera hinder uppe osv. Sedan provade vi även något mer nytt, vi longerade med lina. Tidigare har han bara fått prova att gå runt lös lite i corallen. Men longering i lina gick precis lika bra, om inte bättre efter en stund då han började först vad det gick ut på. Han lyssnar ju så otroligt mycket också och har mycket koll på mig hela tiden, vilket också gör det lite svårt då jag hela tiden glömmer bort att stå i rätt position, men det hoppas jag rättar till sig efter att vi gjort det några fler ggr ;)